Logo’s zijn een krachtig middel om de identiteit en het imago van een bedrijf of merk te versterken. Het hebben van je logo op kleding kan een effectieve manier zijn om je merk te promoten en naamsbekendheid op te bouwen. In dit artikel zullen we bespreken waarom het printen van logo’s op kleding zo belangrijk is en hoe je dit het beste kunt doen.

Een van de belangrijkste voordelen van het printen van logo’s op kleding is dat het een professionele uitstraling geeft. Wanneer medewerkers of teamleden kleding dragen met daarop het bedrijfslogo, straalt dit vertrouwen en consistentie uit naar klanten en potentiële klanten. Het laat zien dat je bedrijf serieus genomen wordt en dat je trots bent op je merk.

Bovendien kan het dragen van bedrukte kleding met je logo ook helpen bij het creëren van een gevoel van saamhorigheid binnen je team. Het versterkt de teamgeest en zorgt ervoor dat medewerkers zich verbonden voelen met elkaar en met het merk waar ze voor werken. Dit kan leiden tot een positieve werkomgeving en betere prestaties.

Als je ervoor kiest om logo’s op kleding te laten printen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Een veelgebruikte methode is zeefdruk, waarbij inkt door een fijn gaas wordt gedrukt om het logo op de stof aan te brengen. Zeefdruk is duurzaam, kleurvast en geschikt voor grote aantallen.

Een andere optie is digitale print, waarbij het logo rechtstreeks op de stof wordt gedrukt met behulp van geavanceerde printers. Dit biedt meer flexibiliteit in termen van ontwerp en kleurvariaties, maar is meestal geschikt voor kleinere oplages.

Het is ook belangrijk om de juiste kledingstukken te kiezen om je logo op te printen. Denk aan t-shirts, polo’s, hoodies of zelfs werkkleding, afhankelijk van je bedrijfstak en doelgroep. Zorg ervoor dat de kleding van goede kwaliteit is en comfortabel om te dragen, zodat medewerkers en klanten het graag willen dragen.

Bij het printen van logo’s op kleding is het essentieel om samen te werken met een betrouwbare drukkerij die ervaring heeft in het bedrukken van textiel. Ze kunnen je adviseren over de beste drukmethoden en materialen voor jouw specifieke behoeften.

Kortom, het printen van logo’s op kleding is een effectieve manier om je merk te promoten en professionaliteit uit te stralen. Het versterkt de teamgeest binnen je organisatie en creëert een consistente uitstraling naar buiten toe. Door samen te werken met een ervaren drukkerij kun je ervoor zorgen dat jouw logo er fantastisch uitziet op elk kledingstuk dat je kiest.

 

6 Veelgestelde Vragen over het Bedrukken van Logo’s op Kleding

 1. Hoe wordt textiel bedrukt?
 2. Hoe strijk je een logo op een shirt?
 3. Wat heb je nodig voor het bedrukken van kleding?
 4. Hoe kan ik zelf textiel bedrukken?
 5. Hoeveel kost een zeefdruk?
 6. Hoe printen op t shirt?

Hoe wordt textiel bedrukt?

Textiel kan op verschillende manieren worden bedrukt, afhankelijk van het gewenste resultaat, het type stof en de oplage. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden voor het bedrukken van textiel:

 1. Zeefdruk: Dit is een populaire methode voor het bedrukken van textiel in grote oplages. Bij zeefdruk wordt een fijn gaas met daarop het ontwerp (het logo of de afbeelding) over de stof geplaatst. Vervolgens wordt inkt door het gaas gedrukt met behulp van een rakel, waardoor het ontwerp op de stof wordt overgebracht. Elke kleur in het ontwerp vereist een apart scherm.
 2. Transferdruk: Bij transferdruk wordt eerst het ontwerp op een speciaal transferpapier gedrukt en vervolgens met behulp van hitte en druk op de stof overgebracht. Deze methode is geschikt voor zowel kleine als grote oplages en biedt veel flexibiliteit in termen van ontwerpmogelijkheden.
 3. Digitaal printen: Met geavanceerde digitale printers kunnen ontwerpen rechtstreeks op textiel worden afgedrukt zonder dat er schermen of transfers nodig zijn. Deze methode maakt gebruik van inkjet-technologie om inkt direct op de vezels van de stof aan te brengen. Digitaal printen is vooral geschikt voor kleinere oplages en complexe ontwerpen met veel kleurvariaties.
 4. Borduren: Borduren is een klassieke techniek waarbij garen op de stof wordt gestikt om een ontwerp te creëren. Het resultaat is duurzaam en heeft een hoogwaardige uitstraling. Borduren wordt vaak gebruikt voor het personaliseren van kledingstukken zoals polo’s, petten of jassen.

Het kiezen van de juiste drukmethode hangt af van verschillende factoren, zoals het gewenste ontwerp, de stofsoort, de oplage en het budget. Het is raadzaam om samen te werken met een ervaren drukkerij die je kan adviseren over de beste methode voor jouw specifieke behoeften en om ervoor te zorgen dat het eindresultaat aan je verwachtingen voldoet.

Hoe strijk je een logo op een shirt?

Het strijken van een logo op een shirt kan een eenvoudige en effectieve manier zijn om je kledingstuk te personaliseren. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het strijken van een logo op een shirt:

 1. Kies het juiste materiaal: Zorg ervoor dat het shirt geschikt is om gestreken te worden en controleer het waslabel voor specifieke instructies. Katoenen shirts werken meestal het beste.
 2. Bereid je logo voor: Zorg ervoor dat je het logo in de gewenste grootte en vorm hebt, klaar om op het shirt te worden gestreken. Als je geen kant-en-klaar logo hebt, kun je er zelf een maken met behulp van transferpapier en een inkjetprinter.
 3. Verwarm het strijkijzer voor: Stel je strijkijzer in op de juiste temperatuur volgens de instructies op het transferpapier of volgens de aanbevelingen van de fabrikant van het shirt.
 4. Positioneer het logo: Plaats het logo met de bedrukte zijde naar beneden op de gewenste plek op het shirt. Zorg ervoor dat het goed gecentreerd is en gladgestreken zonder vouwen of kreukels.
 5. Bedek met bakpapier: Leg een vel bakpapier over het logo om te voorkomen dat de inkt smelt of aan het strijkijzer blijft plakken.
 6. Strijk gelijkmatig: Druk stevig op het strijkijzer en beweeg langzaam over het hele oppervlak van het logo, waarbij je voldoende druk uitoefent. Zorg ervoor dat je alle delen van het logo behandelt en let goed op de randen.
 7. Laat afkoelen: Nadat je het hele logo hebt gestreken, laat je het shirt volledig afkoelen voordat je het bakpapier verwijdert. Dit zorgt ervoor dat de inkt goed hecht aan de stof.
 8. Test de hechting: Voordat je het shirt draagt of wast, is het raadzaam om de hechting van het logo te testen. Trek voorzichtig aan een hoekje van het logo om te controleren of het stevig vastzit.

Het is belangrijk om de specifieke instructies op het transferpapier en de aanbevelingen van de fabrikant te volgen, omdat deze kunnen variëren afhankelijk van het type transfermateriaal dat je gebruikt.

Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een professionele drukkerij of een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om het logo op je shirt te laten strijken. Zij hebben vaak geavanceerde apparatuur en expertise om ervoor te zorgen dat het resultaat duurzaam en van hoge kwaliteit is.

Wat heb je nodig voor het bedrukken van kleding?

Voor het bedrukken van kleding zijn er een aantal essentiële elementen en benodigdheden die je nodig hebt. Hier zijn de belangrijkste:

 1. Kledingstukken: Kies de kledingstukken waarop je het logo wilt laten bedrukken. Dit kunnen t-shirts, polo’s, hoodies, jassen, werkkleding of andere soorten kleding zijn. Zorg ervoor dat de kleding van goede kwaliteit is en geschikt is voor het gewenste drukproces.
 2. Logo-ontwerp: Zorg ervoor dat je een digitaal logo-ontwerp hebt in een hoge resolutie en geschikt formaat (zoals een vectorbestand). Dit zorgt ervoor dat het logo scherp en helder wordt afgedrukt zonder vervormingen.
 3. Druktechniek: Kies de juiste druktechniek op basis van je behoeften en budget. Enkele veelvoorkomende drukmethoden zijn zeefdruk, digitale print, transferdruk en borduren. Elke methode heeft zijn eigen voordelen en overwegingen, zoals kosten, kleurvariaties, duurzaamheid en toepasbaarheid op verschillende materialen.
 4. Drukkerij: Werk samen met een professionele drukkerij die gespecialiseerd is in het bedrukken van kleding. Zorg ervoor dat ze ervaring hebben met de gewenste druktechniek(en) en hoogwaardige resultaten kunnen leveren.
 5. Kleurenselectie: Bepaal welke kleuren je wilt gebruiken voor het bedrukken van het logo op de kledingstukken. Zorg ervoor dat de kleuren goed passen bij je merkidentiteit en dat ze goed zichtbaar zijn op de gekozen kleding.
 6. Proefdruk: Vraag om een proefdruk voordat je grote aantallen laat bedrukken. Dit stelt je in staat om de kwaliteit, kleurweergave en positionering van het logo te beoordelen voordat het volledige bestelproces wordt gestart.
 7. Aantal en maatvoering: Bepaal het gewenste aantal bedrukte kledingstukken en geef ook de gewenste maten door. Dit is belangrijk voor het plannen van het drukproces en om ervoor te zorgen dat je voldoende voorraad hebt voor jouw behoeften.
 8. Tijdlijn en deadline: Bespreek met de drukkerij wat de verwachte productietijd is en wanneer je de bedrukte kledingstukken nodig hebt. Zorg ervoor dat er voldoende tijd is voor productie, verzending en eventuele correcties of aanpassingen.

Door rekening te houden met deze elementen en samen te werken met een professionele drukkerij, kun je ervoor zorgen dat het bedrukken van jouw logo op kleding soepel verloopt en resulteert in hoogwaardige, gepersonaliseerde kledingstukken die jouw merk effectief promoten.

Hoe kan ik zelf textiel bedrukken?

Als je zelf textiel wilt bedrukken, zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Transferpapier: Deze methode maakt gebruik van speciaal transferpapier dat je kunt bedrukken met een inkjetprinter. Je ontwerpt en print je logo of afbeelding op het transferpapier en strijkt het vervolgens op het textiel met een hete strijkbout. Zorg ervoor dat je de instructies op het transferpapier volgt voor de beste resultaten.
 2. Zeefdruk: Zeefdruk is een professionele drukmethode, maar je kunt ook thuis zeefdrukkits vinden die geschikt zijn voor beginners. Bij deze methode moet je een sjabloon maken van je ontwerp op een fijn gaas. Vervolgens breng je inkt aan op het sjabloon en druk je dit door het gaas op het textiel. Het vereist wat oefening en precisie, maar zeefdruk kan geweldige resultaten opleveren.
 3. Stempels: Als je een eenvoudig ontwerp hebt, kun je overwegen om stempels te gebruiken om textiel te bedrukken. Je kunt kant-en-klare stempels kopen of zelf stempels maken met linoleum of rubberplaten. Breng textielverf of inkt aan op de stempel en druk deze stevig op het textiel.
 4. Vrije hand schilderen: Als je artistiek bent aangelegd, kun je ervoor kiezen om met de hand te schilderen op textiel met behulp van textielverf of -inkt en penselen. Dit geeft je de vrijheid om unieke en gepersonaliseerde ontwerpen te maken, maar het vereist wel wat vaardigheid en geduld.

Ongeacht welke methode je kiest, is het belangrijk om te experimenteren op een klein stukje textiel voordat je aan het eigenlijke project begint. Dit helpt je om de techniek onder de knie te krijgen en te zien hoe de inkt of verf reageert op het materiaal.

Daarnaast is het essentieel om de juiste materialen van goede kwaliteit te gebruiken, zoals textielverf, -inkt of transferpapier die geschikt zijn voor jouw specifieke textielsoort. Volg ook altijd de instructies van de fabrikant nauwkeurig op voor de beste resultaten en duurzaamheid van je bedrukking.

Onthoud dat zelf textiel bedrukken een leerproces is en dat oefening tot verbetering leidt. Wees geduldig, experimenteer en geniet van het creatieve proces!

Hoeveel kost een zeefdruk?

De kosten van een zeefdruk kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke factoren die de prijs beïnvloeden zijn:

 1. Aantal kleuren: Zeefdruk maakt gebruik van verschillende inkten om het ontwerp op de stof over te brengen. Hoe meer kleuren er in het ontwerp worden gebruikt, hoe hoger de kosten zullen zijn.
 2. Oplage: Over het algemeen geldt dat hoe groter de oplage, hoe lager de kosten per stuk zullen zijn. Dit komt doordat de initiële instelkosten voor het zeefdrukproces worden verdeeld over een groter aantal te bedrukken items.
 3. Grootte van het ontwerp: Een groter ontwerp vereist meer inkt en meer tijd om te drukken, wat kan leiden tot hogere kosten.
 4. Type kledingstuk: Het type kledingstuk kan ook invloed hebben op de prijs, omdat sommige materialen of stijlen moeilijker te bedrukken kunnen zijn dan andere.

Het is belangrijk om op te merken dat prijzen kunnen variëren tussen verschillende drukkerijen en regio’s. Het is daarom raadzaam om offertes op te vragen bij meerdere drukkerijen om een beter idee te krijgen van de specifieke kosten voor jouw project.

Over het algemeen kun je verwachten dat zeefdruk iets duurder is dan andere drukmethoden zoals digitale print, vooral bij kleinere oplages. Echter, zeefdruk biedt vaak een hoge kwaliteit en duurzaamheid, waardoor het een populaire keuze is voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar langdurige en professionele resultaten.

Het is altijd het beste om rechtstreeks contact op te nemen met een drukkerij om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen op basis van jouw specifieke vereisten. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de beste opties binnen jouw budget.

Hoe printen op t shirt?

Het printen op een t-shirt kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het gewenste resultaat en de beschikbare middelen. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden:

 1. Zeefdruk: Zeefdruk is een populaire methode voor het bedrukken van t-shirts in grote aantallen. Bij deze techniek wordt een stencil (de zeef) met het gewenste ontwerp op een raamwerk geplaatst. Vervolgens wordt inkt door de zeef gedrukt, waardoor het ontwerp op het t-shirt wordt overgebracht. Deze methode is ideaal voor eenvoudige ontwerpen met weinig kleuren.
 2. Digitaal printen: Digitale printtechnologie maakt gebruik van geavanceerde printers om direct inkt op het t-shirt aan te brengen. Deze methode biedt meer flexibiliteit in termen van ontwerp en kleurvariaties, omdat er geen stencils nodig zijn. Het is geschikt voor kleinere oplages en complexere ontwerpen met veel details of kleurovergangen.
 3. Transferdruk: Bij transferdruk wordt eerst het ontwerp op een speciaal transferpapier afgedrukt en vervolgens overgebracht naar het t-shirt met behulp van warmte en druk. Dit kan handmatig worden gedaan met een hittepers of door professionele drukkers met speciale transfermachines. Transferdruk is geschikt voor kleine oplages en gedetailleerde ontwerpen.
 4. Sublimatiedruk: Sublimatiedruk maakt gebruik van warmtegevoelige inkten die bij verhitting direct in gasvormige toestand overgaan. Deze gasvormige inkt dringt door in de vezels van het t-shirt, waardoor het ontwerp duurzaam en kleurvast wordt. Sublimatiedruk is ideaal voor polyester stoffen en biedt levendige, full-color prints.

Het is belangrijk om samen te werken met een professionele drukkerij die ervaring heeft met het bedrukken van t-shirts. Zij kunnen je adviseren over de beste methode voor jouw specifieke ontwerp en budget. Daarnaast is het van belang om kwalitatieve t-shirts te gebruiken die geschikt zijn voor de gekozen drukmethode, zodat het eindresultaat er professioneel uitziet en lang meegaat.